Więcej o:: Herbata zielona
Osterlandsk 1889 Kopenhaga ma du?y wyb?r herbat zielonych z ca?ego ?wiata. Nasza oferta zielonej herbaty waha si? od najlepszej jako?ci zielonej herbaty do bardziej tradycyjnych czystych w?a?ciwo?ci, zielonej herbaty smakowej, w?asnych mieszanek zielonej herbaty, czerwonych? ? , ekscytuj?ce herbaty zio?owe i owocowe, Chai itp. Poni?ej mo?esz przeczyta? wi?cej o zielonej herbacie. W?a?ciwo?ci, pochodzenie itp. Li?cie zielonej herbaty pochodz? z tej samej ro?liny lub krzewu herbacianego, z kt?rej pochodzi czarna herbata. Jest to metoda produkcji po w?a?ciwym zbiorze, kt?ra r??ni si? od czarnej herbaty do zielonej herbaty. W przeciwie?stwie do czarnej herbaty, zielona herbata jest niesfermentowana, co oznacza, ?e ??herbata nie jest dotleniona. Po przejrzeniu i wysuszeniu li?cie herbaty poddaje si? obr?bce cieplnej, aby nie dochodzi?o do natlenienia li?ci herbaty. Ma to konsekwencje wp?ywaj?ce zar?wno na kolor, jak i smak herbaty. Wi?kszo?? zielonych herbat ma ograniczon? zawarto?? kofeiny. Obr?bka cieplna mo?e polega? na parowaniu li?ci herbaty. Zielona herbata ma wysok? zawarto?? witamin B i C, co powoduje efekt oczyszczaj?cy i odbudowuj?cy. M?wi si?, ?e zielona herbata uelastycznia ?ciany naczy? krwiono?nych i obni?a ci?nienie krwi. Jednocze?nie zielona herbata ma wysok? zawarto?? przeciwutleniaczy, kt?re chroni? kom?rki organizmu przed s?abym natlenieniem. Zielona herbata r??ni si? od czarnej herbaty, poniewa? jest ca?kowicie nieprzetworzona i dlatego zawiera witaminy, kt?re czarna herbata traci podczas procesu fermentacji. Jest to wa?ne w przypadku parzenia herbaty, gdzie wa?ne jest stosowanie gor?cej wody o temperaturze 60?80 stopni, aby zachowa? nienaruszone minera?y i witaminy podczas parzenia herbaty